jún 24.

Írta: Kosztoló

Szenvedéllyel a kávéról

A lehető legszebben a kávézásról. Ezt jelentik nekem ezek a videók. Gyönyörű képek, nagyszerű vágás, szenvedély, esztétikum, ízlés. Egyetlen színnel, a kávé színével. És talán, ami a kulcs: tisztelettel. Csak ez a barista gyerek lehetne jobb csávó. Na persze kávét azért főzhetne nekem.

A bátyám régen mindig azt mondta, hogy szeretne egy kis bobcat-et irányítani, ismerek olyat, aki a piros traktorra bukna. Én ha egyszer egy ilyen kávégépet kezelhetnék, akkor kerülnék a nirvanába. Egyébként is hiszek a dolgok szertartás szerű végzésében, mozdulatok koreográfia szerű egymásutániságában. Megnyugtató, biztonságot adó folyamatok ezek. Már az is, ha reggel benyomom a Nespresso gépen az On gombot, majd nem kifejezetten tovább haladok az öltözőszekrényem felé.  Ez a csávó viszont teljesen megszállott is. Látszik minden mozdulatában, ahogy megfogja, letörli, nem ereszti. Szereti, na. Ugyanúgy a cappuccinot is.

A tetkós barista jobb, mint a ragyás, a lombikos kávé meg aztán a kávéfőzés-szertartás netovábbja. Felér egy laboratóriumi kotyvasztással, nem egyszerűen egy profi gép pontos és odaadó használata, amit ha rosszindulatúak vagyunk, az espresso készítésre még ráhúzhatunk. Természetesen itt is, ahogy az espressonál, a másodpercek, tized fokok és egyetlen cseppek mind-mind számítanak. A lombikos kávé így aztán továbbra sem összekeverendő a teának is rossz amerikai kávéval. Persze ez az egész azért Californiában történik...

Szólj hozzá!

Címkék: kávé espresso barista lombikos kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kosztolo.blog.hu/api/trackback/id/tr265375776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása