jún 25.

Írta: Kosztoló

A nap színe: smoothie

Az egyik legjobb dolog, ami nyáron az emberrel történhet, hogy legurít vacsorára egy jó nagy adag smoothie-t. Na jó, vannak azért ennél merészebb ötleteim is, de hazaérkezés után tényleg ez az egyik, aminek a legjobban tudok örülni. Míg télen az ezzel-azzal feltunningolt (avocado, sütőtök, aszalt áfonya, stb) gyümölcssaláta volt a sláger, úgy nyáron a joghurttal, túróval vagy anélkül összeturmixolt gyümölcsök jelentik a megunhatatlan felüdülést. Nincs az a mennyiség, ami elég lehetne. Persze ezt is lehet lightos vagy diéta gyilkos formában nyomatni. Kerülhet bele szénhidrát bombának, fajsúlynak, tömítőnek vagy fogalmazzunk úgy, édesítőnek banán és aszalt gyümölcs. A tudomány jelenlegi állása szerint tehát ezeket érdemes inkább reggelire fogyasztani. A mogyoróvajról meg aztán már nem is beszélve. Bátrabbak használhatják, nekem az már túl van egy határon. Pikantériának jók a magvak, változatosságnak az aromák (vanília, mandula) büntetlenül pedig okosíthat a fahéj, citromhéj és a méz.

Az én elméletem szerint mindent lehet házasítani, ami úgy ránézésre is összeillik. Így aztán " nap színei" vannak. Íme egy pár példa a kedvenceimre.

Ott van például a narancssárga nap. Mindenféle barack (fehér húsú, sárga húsú, nektarin, stb.) banánnal. Még aszalt sárgabarack is mehet bele, persze turmixolva az is. Szórásnak meg mandula.

IMG_6345.jpg

Úgy, ahogy van, héjastól mehet a barack, a színe is szebb lesz.

IMG_6351.jpg

Meg aztán a lila csoda, ami tkp a meggy bármivel. Áfonyával, szederrel, bármivel és joghurttal.

meggy.JPG

Ha nincs joghurt, akkor lehet a nap színe a piros, és tádám. Jó, persze szívás mindent kimagozni, meg csumázni, meg külön-külön is iszonyú finom dolgokról van szó. De érdekes módon együtt kiadnak egy vacsorát. Szóval megéri egy kicsit tökölni, az arányokkal kísérletezni, és így tökéletesíteni a rendszert.

meggy2.JPG

Ha zöld napom van, akkor mindent nyomatok, ami zöld vagy sárga. Vagy legalább olyasmi. Sárgadinnye, kiwi, alma, körte, ananász, banán, avocado, mango, cukkini. Fűszerezésnek meg szinte lemaradhatatlan a citromhéj és a citromfű.

IMG_6347.jpg

Persze ez már nem kifejezetten nyári szmötyi, mert a dinnyén kívül ezeket a gyümölcsöket úgyis külhonból hozzák egész évben. Viszont beszerezhetőek sima boltban, nem kell hozzá zöldségeshez menni. Csak ne áltassuk magunkat, hogy vitaminbombák. Nem azok, max levek. De hát ez van. Finomnak finomak azért.

IMG_6350.jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gyümölcs smoothie gyümölcs shake gyümölcs turmix

A bejegyzés trackback címe:

https://kosztolo.blog.hu/api/trackback/id/tr675364473

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.26. 14:02:36

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása