sze 17.

Írta: Kosztoló

Nagy britek

A legkedvencebb nyálfolyatós oldalam most ez : http://www.greatbritishchefs.com/. Azt hiszem, azzal tették szimpatikussá magukat, hogy van egy olyan menüpont, hogy "How To Cook" - zseniális. Persze ha megnyitja az ember, akkor most például olyat talál benne, hogy "hogyan nyissunk ki egy osztrigát", "hogyan aprítsunk fel egy polipot" - amelyek lássuk be, nem mindennapi problémák. De vannak itt olyan triviális részek is, mint hogy "hogyan válasszunk szét egy tojást" és a többi. Erről egy kicsit a bátyám jut eszembe, akinek hidegrázása lesz - pedig meglehetősen nyugodt ember - ha olyan instrukciót kap, hogy csináljon egy rántást. Mert mi az a rántás? És mi az az öntsd fel vízzel? Mennyi vízzel? Szóval tulajdonképpen ezt a rovatot felfoghatjuk egy férfiaknak szóló szakácskönyv-mankónak. Édes kisfiam, a csokoládét a következőképpen olvasztod meg... Ezekhez még videó is van, hogy abszolút félreértésmentes legyen a dolog. Köszi.

greatbritish3.jpg

Persze az egész magyar palettán nem találni ehhez az oldalhoz foghatót, mert ez nem egyszerűen egy recept gyűjtő / étterem ajánló vagy fikázó / hírportál-szerű cucc, mint mondjuk a magyarul olvasható legértelmesebb, a Dining Guide, hanem itt tényleg elég menő brit séfek vállalják az arcukat, kertjüket, receptjüket. Egyik kedvenc a Gary Jones, nem csak mert szuper szexi, hanem mert cukin megszállott is. Ezek nem kis emberek ám - és mégis megfőzhető receptek jönnek az oldalon rendre.

greatbritish1.jpg

Pörögnek persze a szezonális cuccokra ők is. Most a füge és a sütőtök megy éppen, de elő lehet keresni a összetevők alapján a recepteket. Ami jó cucc, ha például nem egy féltekén élsz a Nagy britekkel, aztán mégis szeretnél főzni valamit, haha. Vagy ha éppen jóáron hozzájutottál egy nagyobb adag homárhoz, aztán fogalmad sincs mit csinálj vele.De van máféle csoportosítás is - különleges alkalmak, mint "angol nyár", ami nyilván olyan ritka és meglepetés szerű, hogy megállna az élet, ha nem taszajtanának rajta egyet ezek a kedves emberek, vagy van például ilyen kategória is, hogy "challenging" bizarr marshmallow-val.

greatbritish2.jpg

Aztán van olyan is, hogy "Kids", ami egy blog tkp. és egy lényegesen jobb változata a Stahl Juci féle - betekeri a nyelvét a gyerek a robotgépbe, miközben a csokit szeretné kinyalni a vájdlingból - próbálkozásoknak. Jófej tippek, király receptek, kütyük és miegymás, ami a gyerekeket főzőcskére és egészségesebb kaják befogadására ösztönözheti.

"És ha most telefonál ajándékba adunk hozzá egy felfújható hátborotvát is." Vagyis ösztönzésképp mindig van valami játék, verseny, vásárfia (most pl húst lehet nyerni - de kedves). Angolul beszélők, nézegessétek csak meg ezt az oldalt. Angolul nem beszélők, Ti se szomorkodjatok, majd csinálunk mi is ilyet, ha lesz ennyi ilyen séfünk, aki még hajlandó is együttműködni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kosztolo.blog.hu/api/trackback/id/tr555521163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása