jún 26.

Írta: Kosztoló

Uzsitasi

A két legkedvesebb uzsonnázó hely Budapesten a Csendes Társ és a Csészényi Kávézó. Szóval ha abba a felelősségteljes helyzetbe kerülnék, hogy ajánlanom kéne egy külföldi ismerősömnek egy helyet Budapesten, ahol eltölthet egy kellemes órát, bruncholhat, kávézhat vagy uzsonnázhat, akkor az országimázsolás lehetőségétől hajtva nyáron a Csendes Társat, télen a Csészényit ajánlanám. Mert fontos, hogy a kiszolgálás kedves, a hely pedig hangulatos és valamilyen szempontból különleges legyen, no meg persze elhanyagolhatatlan a jó koszt.

IMG_6461.jpg

Nyáron odasétálni a Károlyi Kerthez már önmagában egy mini orgazmus. Egy kedves oázis a belváros közepén, szélforgókkal, zölddel, napfénnyel. Szinte sugárzik. A Csendes konglomeráció pedig szépen terjed, ami igencsak örvendetes. Tapasok, jegeskávék és most már finom fagyik is kaphatók a 3 egységben, és mindezekhez jár a mosoly is. Azért meg aztán külön bónuszpontot adnék, hogy kapható cukormentes limonádé is. Na azt nem mondom, hogy parkolni kiválóan lehet, de van a közelben 2 parkolóház is, ha valaki teljesen eltökélt. Még a gyerekeket is le lehet passzolni a játszótérre, és könnyű őket szemmel tartani a propellerek árnyékából, ha valakinek ilyen szempontjai vannak.

fagyik.jpg

A Csészényi meg persze egész évben cuki, csak télen még kifejezetten meleg és otthonos is. Belép az ember és jól van. Ha úgy akarja, békén hagyják, ha ahhoz van kedve, akkor órákig el tud bámészkodni az összegyűjtögetett relikviák között, a pörkölő megnyugtató zümmögése és a kavargó illatok mellett. A békebeli forrócsokitól a mandulás tejig csöpögtethetjük a nyálunkat az étlap szezonálisan változó kínálatára. A kávé különlegességekről már nem is beszélve. A több, mint 30 féle, különböző területről származó arabica kávé mindegyikét helyben pörkölik és ha valaki szerelembe esik, ki is mérik, hogy otthon is bőszen élvezkedhessen.

csész1k.jpg

Mivel legutóbb zárásra érkeztem, a sütiket már csak elvitelre kértem, úgyhogy otthon magamban cuppogtam csak rajtuk. Talán elég hangosan tettem ezt ahhoz, hogy jobb is, hogy otthon voltam. Répatorta ötös (lágy, nedves, megfelelően diós és nem túlzottan édes) csokitorta ötös (fekete, fekete, fekete, nem vajkrém, nem kiszáradt piskóta, egyszerűen csak csokoládé a köbön).

Szólj hozzá!

Címkék: kávé fagyi brunch uzsonna jegeskávé csokitorta répatorta csészényi kávézó csendes társ

A bejegyzés trackback címe:

https://kosztolo.blog.hu/api/trackback/id/tr55376616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása