jún 09.

Írta: Kosztoló

Tovább az olasz fronton

Magamnak a legritkább esetben készítek húst. Egyrészt, mert komolyabb tápot nem nagyon vacsorázom, másrészt mert nem szeretem, amikor a hentesek kiröhögnek. Jó napot kívánok, egy szelet karajt kérek. Esetleg 15 deka darált húst. Azonban a családi asztal fundamentuma a mindenféle…

Szólj hozzá!

Címkék: recept pesto grill tarja

jún 09.

Írta: Kosztoló

Kiskifli

Szólj hozzá!

jún 08.

Írta: Kosztoló

Péklapát

Az van, hogy szerintem az egész Balkán nagyon tud pékül. A szerb és vállaltan albán pékségek egyszerűen zseniálisak. Persze semmi csicsa, illetve a rájuk jellemző ízlésvilágú üzlethelyiségek ezek, de amit ott kapsz, azt megemlegeted. Ilyen például minden második pékség a…

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli kávé burek mlinar carraro

jún 06.

Írta: Kosztoló

3 perces vacsora (a.k.a. A legegyszerűbb vacsora)

Mert körülbelül tényleg ennyi időbe telik elkészíteni és megenni ezt az ételt, mégis teljesen komplex élmény nyújt. Nem marad utána se hiány- se éhségérzet. Ha semmi nem jut hát eszembe vacsorára, energiám sincsen, minden bajom van, ezért akkor mindig ugyanazzal…

18 komment

Címkék: recept vacsora mozzarella mozzarella caprese insalate caprese

jún 06.

Írta: Kosztoló

Naponta 2,5 milliárd

Vajon miért van divatja annak, ami nincs? Mert hogy Budapesten messze annyi street foodot nem lehet kapni, mint amennyire hype-olják a dolgot, vagy mint amire azt hiszik, hogy mostanában minden az. A street food nem egyenlő azzal a bármivel, amit meg lehet enni az utcán / az utcán lehet…

Szólj hozzá!

Címkék: street food

jún 06.

Írta: Kosztoló

Az Art&Wine Lovers Clubot jóérzésű ember felejtse el

Bár a Lumúban többször csalódtam már, azok inkább személyes illetve személyhez kötött élmények. A kiállítások azért rendszerint hiánypótlóak, a jegyárak rendben vannak. Most azonban nem egyszerű, önjáró, múzeumban bambuló álcát öltve evett oda a fene. A sokadik…

1 komment

Címkék: sommelier borkostoló pinotage Stellenbosch art&wine art&wine lovers club

jún 03.

Írta: Kosztoló

További marhaságok

Mióta Laci megmutatta, mi az a hús, azóta láncaimat lerázva kajálom a kissé sem nőies, ámde emberes fogásokat. Marha burgerezem, ami belefér, szarvas borjúzom és szürkemarha hátszínezem. Az ünnep az nálunk rendes ünnep, odafigyelés van, ajándékozás van, és természetesen…

Szólj hozzá!

Címkék: marha bélszín marhahús borjú kistücsök risotto szürkemarha gepárd és úrhajó

jún 03.

Írta: Kosztoló

Tisztességes hús

Nehezen tudom már követni, hova rotálódnak a megjegyezésre méltó séfek ebben a gigantikus budapesti gasztro-reform-kezdeményben, amit a fine dining éttermek dinamóval hajtanak, hogy végre bevilágíthassanak a székelykáposztán nevelkedett egyszeri magyar tehetős-éhesek…

Szólj hozzá!

Címkék: lacikonyha tatár lacipecsenye marha hús Laci!Konyha! Laci!Pecsenye rib-eye

süti beállítások módosítása